29.8.2013

A S Byatt: Riivaus. Romanttinen kertomus.

Tunnustan heti aluksi, että tämä kirja tarttui osittain mukaan ihan kauniin ulkoasun perusteella. Onneksi tuli, koska tämä kuuluu sarjaan kirjoja, joista olen nauttinut ihan valtavasti. Alku tökki, en päässyt millään sisälle tarinaa, sitten jossain vaiheessa palaset loksahtivat paikoilleen. Tämä kuuluu itse asiassa niihin kirjoihin, joita olen lukenut ihan pikkuinen pätkä kerrallaan, koska muuten lukunautinto olisi ollut ihan liian nopeasti ohitse. 

Tarinan juoni on lyhykäisyydessään kahden rakkaustarinan nivoutuminen toisiinsa. Toinen pari on 1980-luvun kirjallisuudentutkijoita, toinen 1800-luvun viktoriaanisen Englannin runoilijoita. Nuoret löytävät runoilijoiden välistä kirjeenvaihtoa ja tapahtumista kiertyy lopulta uskomattoman jännittävä salapoliisitarina. Ihan erilainen kuin mikään ennen lukemani. Harvemmin runous antaa salapoliisiromaanissa vihjeitä tapahtumista.

Lisäksi kirjan loppu ja se miten asiat kiertyvät yhteen ja avautuvat, se on yksinkertaisesti hieno ja hienosti kirjoitettu. 

Osaisin mielelläni anaysoida tätä kirjaa syvemmin, koska se oikeasti suorastaan huutaa sitä. Mutta minä en ole kirjallisuudentutkija, minä olen vain lukija. Seuraavaksi taidan kuitenkin kirjoittaa googleen kirjan ja kirjailijan nimet ja katsoa, mitä muut ovat teoksesta olleet mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti